Прекратяване действието на удостоверение за одобрение на организация за обучение и изпитване на персонал за техническо обслужване (по законодателството на ЕС)

Номер
73
Отговорен отдел

Описание:

Прекратяване на правата по лиценз на организация за обучение и изпитване на персонал за техническо обслужване се извършва по получено от страна на организацията за обучение и изпитване на персонал за техническо обслужване искане за прекратяване на дейността на организацията или когато организацията за обучение и изпитване на персонал за техническо обслужване не отговаря на приложимите изисквания.

Нормативно основание:

РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 1321/2014 НА КОМИСИЯТА от 26 ноември 2014 година относно поддържането на летателната годност на въздухоплавателните средства и авиационните продукти, части и устройства и относно одобряването на организациите и персонала, изпълняващи тези задачи - §. 1, чл. 6, съгласно т.147.А.05 от Приложение IV (Част-147)

Изисквания, процедури, инструкции:

Наръчник на инспектора част "Летателна годност" - том II-Част 5, Глава 5

Необходими документи:

  1. Заявление в свободен текст от страна на ООИПТО
  2. Декларация за защита на личните данни

Начини за подаване на документи:

• Със заявление в центровете за административно обслужване (ЦАО) на ГД ГВА

• Чрез лицензиран пощенски оператор

Размер на таксата за услугата:

Няма

Срок за предоставяне на услугата:

30 календарни дни

Забележка: в случай, че са необходими допълнителни документи, нормативно определеният срок спира да тече от момента на уведомяването до момента на предоставянето им, удостоверено с регистрация в деловодството на ГД ГВА

Срок на действие:

Безсрочно

Издаван документ:

Заповед на Главен директор за прекратяване действието на удостоверението